Ibland har man tur

... och ibland har man en stor skopa tur! Vi trodde att det var muntligt kontrakt som gällde med Parc la Reine eftersom vi inte fått något annat avtal och det inte var tal om något sådant när Pär var där.
Men idag fick vi mail från hon som håller i det hela då de saknade vårat avtal - som de missat att maila ut. Lyckligtvis har de inte tagit bort vår bokning, trots att vi missat både avtalet och att betala in bokningsavgiften. MEN - vi har vår dag kvar och nu är avgiften inbetald. På tisdag ska vi dit hela familjen och jag ska få chans att ställa alla mina frågor kring diverse arrangemang. Jag är något av ett kontrollfreak och just nu känns det som att lite väl mycket hänger i luften - jag måste sätta mig och kolla igenom att-göra-listan och se vad vi egentligen har kvar.
Imorgon hoppas jag också kunna skicka iväg beställningen av brudklänningen - men det får bli sent eftersom jag kommer att behöva hjälp med alla mått och Pär är iväg på after work med sitt jobb.

det jag kommer på att vi ska göra nu är

- möte med E på PlR 3/4 kl 17.00
- beställa brudklänning
- Pär ska åka till Johans högtidskläder, ta mått och så ska vi lägga beställningen på hyrningen av hans kläder
- gå igenom vigseln och därefter boka möte med IH - vår vigselförrättare.
- fundera över dekorationer
- fixa barnvakt bröllopsnatten
- boka hotellrum bröllopsnatten
- fråga M om hon kan vara lite "festansvarig"
- kolla över vart man kan ta danslektioner och BOKA
- beställa bröllopsringar


Som sagt är det väldigt roligt att pyssla inför bröllopet, men det gäller att tänka på alla små detaljer. Min största rädsla är att folk inte ska ha roligt - vi är inte så vana festfixare och det vore verkligen en mardröm om folk har tråkigt. Har ni några tips?

Nej, nu får jag göra mig iordning inför jobb inatt igen - cykla till jobbet så jag blir smal och smäcker till den stora dagen ;)

Kram Elin

Planering av vigseln

Nu när vi bokat vår vigselförrättare är det dags att ta itu med nästa punkt på listan - planeringen av själva vigseln. Allt det här är så spännande och roligt, tänk vad skoj det måste vara att jobba som bröllopsfixare :D

Igår postades även inbjudningskorten, så de borde landa i brevlådan idag eller imorgon. Det härliga pirret i magen fortsätter att öka successivt. Tillsammans med vårens sol är humöret och kärleken verkligen på topp just nu!




Resereporter för Solresor?

Jag har ansökt om att få bli Solresors resereporter på Cypern, Kreta, Spanien eller i Kroatien under en vecka. Vill du också ansöka så gör du det här.




Det här skulle ju vara perfekta bröllopsresan!

Hittat bröllopsskor

Det blir inte jättebra uppdaterat här känner jag - men faktum är ju att det bara är FEM MÅNADER och FEM DAGAR kvar tills vi blir man och hustru! Om en månad kan vi ansöka om hindersprövning t.ex. för den gäller ju i 4 månader. Fast, vi väntar nog ytterligare en månad så att vi har lite tid tillgodo - för den måste ju gälla när vi skickar in våra papper också!

Om ungefär en vecka skickar jag iväg beställningen av brudklänning - och lagom till detta så surfade jag idag, mest på slump, in på skobutiken Brandos hemsida. Sökte på finskor - dam - strl 44 och döm om min förvåning när jag faktiskt hittade flera stycken JÄTTEFINA!

"Tyvärr" har de rätt så hög klack, men jag blev så kär så jag funderar på om jag ska strunta i att jag kommer bli 5-6 cm längre och köra på dem ändå... det får vi se. Men glad blev jag :-)

Moda di Fausto: 46168

 

Moda di Fausto: 46165

Moda di Fausto: 46157

 

Vilka gillar ni bäst av dessa tre? De har mellan 6-8 cm klack. Min egen favorit är den sista.

 

I övrigt är inbjudningskorten KLARA och idag ska jag börja med att skriva på adresser & handla frimärken och förhoppningsvis posta hela högen också. Det är en och annan adress som måste kompletteras men de som inte behöver det kan ju gå iväg.

En tjuvtitt

Det här sysslar jag med ikväll :)

Varför köpa när man kan göra själv?

Ja, så resonerar vi ju inte om allt, men när jag fick ett infall och plockade ner påsen från Panduro med all material till inbjudningskorten som vi köpte förra våren inför första bröllopet - så insåg jag att "varför ska vi beställa när vi har allt färdigt?!" Det enda som behövs är att texterna ska skrivas ut, klistras in, korten ska pyntas och så ska vi försegla dem lite extra piffigt - klart! Allt är redan inköpt så det vore en skam att inte använda det, eller hur?

Tur att jag tog ner den där påsen INNAN vi faktiskt beställde korten!

Vigselförättare - check!

Ja, nu har vi bokat en vigselförättare också! Känns så himla skönt och helt plötsligt känns bröllopet ännu mer verkligt. Det pirrar verkligen i magen nu av förväntningar på vår stora dag. Nu kan vi fylla i vår vigselanmälan och så snart vi kan ansöka om hindersprövning (som är giltig under dagen dvs tidigast 4 månader innan) och har fått den i handen kan vi skicka in alla handlingar till Göteborg Stad.

Från och med denna veckan kommer både jag och Pär att cykla till och från våra jobb. En tur på 1,1 mil enkel tur för mig, och 1,2 mil för Pär. Med andra ord cyklar vi ca 2 mil per dag. Detta om något borde kicka igång förbränningen. Målet är förstås för min del, att gå ner så mycket som möjligt, helst alltihop men jag har ungefär 20 kg att bli av med så så mycket som möjligt är bra nog - minst 10 kg iallafall!

Funderar på om jag (bruden) ska försöka få till ett möte med personal på Parc la Reine på fredag.
Bäst att kolla på en gång.

Inbjudningskorten klara

Ja nu har vi bestämt oss för vilken design vi ska ha, vad som ska stå på kortet etc! Vi hoppas och tror (förstås) att det kommer att bli jättefint!

Imorgon hoppas vi kunna få boka en vigselförättare i Göteborgs Stad - det är det sista vi väntar på nu innan vi klickar hem korten. Får vi inte besked då blir det förmodligen en ändring - och då en kyrklig vigsel istället - i Örgryte Gamla kyrka. Den är dock väldigt populär så det är inte säkert att den är ledig heller .. men har svårt att tänka mig att 20talet vigselförrättare allihop inte skulle kunna viga oss.

Fast OM vi inte hittar en vigselförättare till den 25e har vi en plan B, men den känns väldigt tråkig så den vill jag inte ens ta upp här än.

Men som sagt, inbjudningskorten närmar sig att bli producerade och jag hoppas att kunna skriva imorgon att allt nu är bokat och klart!

Dessutom pratade jag med P, brudtärna och toastmadame, tillika bröllopsbukettmaker, om hur jag vill ha min bukett, när jag hälsade på henne i mitten av februari. Så nu är även bukettdealen igång.
Bara vi får hela vigseln spikad nu helt och inbjudningarna gått iväg så ska jag börja titta på vad vi ska ha för musik. Det lutar åt en budgetvariant med spotifymusik, men vi måste hursomhelst ha en ljudanläggning. Dessutom måste jag ju besöka Parc la Reine!

5½ månad kvar nu till den stora dagen, and counting!
På återskrivande

// Elin

ps. Jag glömde skriva att tärnklänningarna är jättefina och sitter som en smäck både på tärna E och tärna N, nu är det tärna P och tärna M kvar som ska prova dem!
RSS 2.0