Ringar och klädsel för den blivande maken

Idag har Pär varit inne i Göteborg på Linnegatan och pratat med personalen på Johans Högstidskläder. Så i mars/april skall han komma in dit och prova hela kitet och så ska vi då lägga en beställning. Priset är ungefär det vi räknat med, ca 2000 kr inkl skor, så det var bra tycker jag.

Dessutom hittade jag inatt på jobbet då det var lugnt, en jättefin ring som vi skall prata med Guldsmedshuset om vad de skulle ta för att göra en egen variant av. Så får vi se vad det blir för typ av metall - guld/silver/titan eller en blandning. Jag tänker inte visa hur ringen ser ut, litegrann får ju faktiskt lov att vara hemligt :)

Sakta men säkert checkar vi av lite till.

På spår igen

Nu är vi överens med PlR - så nu kan vi blicka framåt igen och känna trygghet i att vi har hittat både en vigsellokal, festlokal, mat, dricka, servering, städning och disk! Det kommer att bli en buffe som vi önskade med lite olika rätter och sen musik och dans hela natten.

 

Och då kan jag genast fortsätta spåna på det här med musik, för vi har nämligen lite olika förslag på g där. Eventuellt kan en kollegas vän tänka sig att spela och sjunga som underhållning - men det beror helt på vad för summor det handlar om. Sen har vi tänkt att ha en spotifyspellista med massor av blandad musik där något förhoppningsvis får igång dansvibbarna hos alla. Bara det är ju svårt! Men jag vill absolut inte ha något stelt bröllop, utan det ska vara en rolig fest där alla bara har skoj och släpper loss litegrann, och känner sig avslappnade. Men till en sådan spotifylista behöver vi, förutom dator och helst internetanslutning så man kan lägga till ny musik även på festen - ett ljudsystem. Detta skall jag höra med Parc la Reine om de har som man får låna i samband med festen. Hoppas att de har det. Jag håller på att sammanställa ett dokument med ett gäng frågor till E som ansvarig på PlR , jag känner att så mycket ännu "svävar i luften". Framför allt tycker jag att det känns konstigt att vi liksom officiellt inte skrivit på någon form av bokningsbekräftelse etc... eller?

 

Vidare så har jag idag beställt hem tärnklänningarna! Ännu en sak som snart kan bockas av. Sedan får jag se till att ta med mig klänningarna till tärnorna vartefter vi ses så att de kan prova dem att de passar osv. Jag längtar redan nu efter den dagen då jag hämtar ut min egen bröllopsklänning... Jag har tänkt beställa den i slutet av mars så att det verkligen är gott om tid för den att hinna bli färdigsydd och anlända från Kina.
Skor har jag fått hjälp av en kollega att hitta flera olika butiker på nätet som säljer för större storlekar i Sverige. De skorna från USA jag hittade var ju jättefina, men tullavgifterna är inte att leka med ...



Än så länge är det nog dock lite för tidigt för hittade inte så många sommarskor där än, men jag har ju faktiskt ända fram till 24 augusti på mig att hitta rätta skorna. Jag tänkte försöka komma iväg och leta halsband och örhängen på lördag, men det är ju inte heller någon brådska. Det är trots allt 6 månader kvar tills den stora dagen.

 

Däremot börjar det bli dags att skicka ut inbjudningskorten, och det är väldigt pirrigt. Då blir det liksom officiellt den här gången, som det aldrig hann bli förra gången. Vi skulle ju egentligen snart firat 2 månader som gifta. Men, jag tror att det här kommer att bli minst lika bra. Den här gången har vi en helt annat inställning till det också. Jag tror helt enkelt inte vi var riktigt redo att gifta oss just då. Jag får respektera att folk tvivlar på att det blir av den här gången, pga vad som hände förra året, men det gör mig lite ledsen samtidigt. Men, det får stå för dem. Nu ska vi bara se framåt och mot vår stora dag.

 

 

 

 

 

 

Lite trassel på vägen får man räkna med...

Ja, vi fick i fredags eller om det var lördags, offerten från PlR. Som man kunnat läsa på fb var kuvertpriset lite för högt - om vi inte vill skala ner antalet gäster från ca 50 till 20. Vilket inte går för då får vi inte ens med närmsta familjen. Men jag tror att personalen på PlR är förhandlingsbara så det ska nog lösa sig - vi får se imorgon.
Vi har under helgen istället pratat om vart vi ska åka iväg på miniresa bara vi två några dagar efter bröllopet. Just nu har vi ett förslag men jag tänker att det finns så mycket fint och spännande i Sverige som skulle vara spännande att se o göra. Vi får se vart det bär av. Det blir ju max 2-3 dagar eftersom vi sedan gör den stora resan tillsammans med barnen.
Vi har också hittat ett fint par ringar som vi bägge två gillar, så planerna går sakta men säkert framåt.

Brudgummens kläder

Vi har tänkt oss jackett.

Hittat ställen som hyr ut nu:

http://www.weddingsquare.se/ - ca 2000 kr för allt utom skor

http://www.brollopsnytt.nu/vasaplatsen/
- får undersökas



Att göra

Ansökan om vigsel!!

Bröllopslokalen bokad

Nu har Pär varit och tittat på bröllopslokalen - Parc la Reine. Jag skulle förstås varit med var det tänkt men en miss i kalendern ledde till att jag skulle jobba en natt till och behövde sova. Men hursomhelst, så tyckte Pär att lokalen var jättefin - och nu är den bokad "på riktigt". Så nu väntar vi på menyförslag och kostnadsförslag från personalen där. Buffe är tanken att det skall vara, för att alla ska kunna äta något, oavsett vad man har för exter.

Dessutom har vi eventuell underhållning på g också, med akustisk eller elektrisk gitarr och sång. Så nu ska vi komma med förslag på vad vi kan erbjuda för peng så får vi se vad vi kan få för de pengarna.

Känns verkligen som att vi arbetar lite framåt hela tiden nu!
Dessutom har 2/4 tärnor accepterar tärnklänningen - bara att hoppas att de andra två också kan svara snart så jag kan få skickat iväg beställningen.

Check check check!

Checklista

12 - 8 månader före

- Bestäm datum för vigseln.
- Boka kyrka, vigselförrättare och festlokal.
Sätt en ungefärlig budget.


8 - 6 månader före
- Beställ bröllopsklänning och brudgummens kläder.
- Kontakta de människor som ska vara inblandade i bröllopet,  t ex bestman, tärna, brudnäbb, toastmaster, musiker.
- Gör en gästlista och bestäm vilka inbjudningskort ni ska   använda.
- Boka fotograf.
- Bestäm och boka bröllopsresan.


6 - 4 månader före
- Skicka inbjudningskorten. Sätt o.s.a. senast sex veckor före  bröllopet så ni hinner planera.
- Boka eventuell cateringfirma. Bestäm vilken mat ni ska ha.
- Ta kontakt med en blomsterhandel för beställning av  brudbuketten och eventuella blomsterdekorationer.
- Bestäm var ni ska tillbringa bröllopsnatten.
- Boka tid för håruppsättning och sminkning.

3 månader före
- Beställ ringar.
- Begär hindersprövning.
- Lämna in ansökan om eventuell namnändring.
- Beställ bröllopstårta. (Om det inte ingår i cateringen.)

 

2 månader före
- Gör en önskelista och lämna till den ni utsett som ansvarig.
- Boka samtal med vigselförättaren för att gå igenom ceremonin och välja psalmer. Övrig sång och musik bestäms tillsammans med organisten.

 

1 månader före
- Ansök om nytt pass, om någon ska ändra namn.

 

2 veckor före
- Gör klart bordsplaceringen.
- Gör vigselprogram, festprogram och placeringskort.
- Repetera vigselceremonin med alla inblandande parter.

 

1 vecka före
- Ring alla som ska vara involverade och stäm av att allt är klart.

 

1 dag före
- Gör ordning i festlokalen.
- Packa inför eventuell bröllopsnatt.

 

Bröllopsdagen
- Hämta blommorna.
- Glöm inte ringarna.
- Njut av den stora dagen!


The one and only tärnklänning

 

Storlekstabell här

RSS 2.0